keskiviikko 10. elokuuta 2011

Pihalla käydessäni törmäsin meidän leveysasteilla ensimmäiseen keltaiseen lehteen. Piti palata sisälle hakemaan kamera. On noita keltaisia lehtiä saattanut olla enemmänkin, minä en vain ole niitä kiireeltäni huomannut. Keli on niin syksyinen, kylmä ja sataa. Sisällä on ihana kuunnelle sateen ropinaa ja jos on aikaa niin vaikka kutoa jotain. 




Olen nyt kutonut pitsihuivia. Aika paljon olen saanut sitä tehtyä, vaikka kieltämättä työt hidastavat vähäsen harrastustoimintaa. :)


Lehdissä on monesti ihania ohjeita mistä ajattelen, että tuollaista olisi joskus kiva kokeilla. Ne lehtileikkeleet vaan tahtoo aina joutua hukkaan. Niinpä ostin vihkon mihin ne lehtileikkeleet voi liimata talteen. 



Perheeni kauhuksi tein kaalilaatikkoa (karppiversio, ei riisiä). Kuten kuvassakin, näytti kaalilaatikko lasten mielestä tosi pahalle ja se saikin osakseen meillä nurinaa. Mutta yllätys, yllätys, siitä osa lapsista tykkäsi. Minusta tästä kaalilaatikosta vaatimattomasti sanottuna tuli parasta kaalilaatikkoa mitä koskaan olen saanut. :D Karppasimpa tai en, niin ikinä en enään laita riisiä kaalilaatikon jatkeeksi. Tokihan nämä on makuasioita.




Kaalilaatikon ohje


1 kaali
400-700g jauhelihaa (riippuen miten lihaisan laatikon haluat)
1 sipuli
jauhelihamaustetta
mustapippuria
suolaa 
2dl kermaa


Suikaloi kaali sopivalla koneella. Kuullota kaalit paistinpannussa useammassa erässä. Ruskista jauheliha ja sipuli, mausta mausteilla maun mukaan. Jauhelihan saa maustaa voimakkaasti koska muita mausteita laatikkoon ei tule. Sekoita kaalit ja jauelihat. Levitä seos voideltuun uuninkestävään vuokaan ja kaada kerma tasaisesti laatikon päälle. Malta mielesi vielä n. 1 tunnin ajaksi ja paista kaalilaatikkoa 200 asteessa. Laatikko saa saada vähäsen väriä pintaan. 







2 kommenttia:

  1. kiitos reseptistä! tuota taidan kokeilla jo tällä viikolla :)

    VastaaPoista
  2. pitää vielä kiitellä tästä vinkistä, teen tänään toista kertaa, nam :))

    VastaaPoista