torstai 11. elokuuta 2011

Karppiruokaa



Syksy! 


Kesän aikana olen pikkuhiljaa vähennellyn hiilareita ja nyt taas yllätin itseni valmistamasta karppaajan ruokaa. Kait minä jossain määrin karppaan mutta kovin tiukasti minä en karppaamista ota, ainakaan vielä. :) Tänään tein aamiaismöttösi ja 1 minuutin leipää. Varsinkin aamiaismöttösistä tuli älyttömän hyvää ja leivästäkin tuli kehityskelpoista.


                         Aamiaismöttöset




3-4 munaa (vatkaa haarukalla)
loraus kermaa
pieni pussillinen juustoraastetta
pussillinen kinkkukuutioita
punainen paprika kuutioina
ruokalusikallinen soijajauhoa
ripaus suolaa
mustapippuria, sipulijauhetta ym. lempimausteita

Kaikki aineet sekoitetaan kulhossa ja lusikoidaan muffinssivuokiin. Jos käytät ohuita paperivuokia, laita kaksi kerrallaan! Leviävät joka tapauksessa uunissa aika helposti, joten kannattaa laittaa vuoat vieri viereen, niin saavat tukea toisistaan.

Paista 200 asteessa kunnes saavat vähän väriä pintaan. Ohjeesta tulee n. 14 möttöstä. Alkuperäinen ohje löytyy täältä


                1 minuutin "sämpylä" 



1-2 rkl voita tai kookosöljyä 
0,6 dl pellavansiemenrouhetta ( tähän käy myös lese, soija-, manteli- tai pähkinäjauho, proteiinijauhetta tms. ja siemenet)
1/4 tl leivinjauhetta (ei välttämätön)
1 kananmuna
makeutusta niin halutessasi
Voi tai kookosöljyä sulatetaan pienessä mikronkestävässä kipossa (murokulho sopii ainakin hyvin) Sekoita muut aineet joukkoon.
Mikrotetaan täydellä teholla noin 1 min.(riippuu mikrosta) Valmis sämpylä on hieman kostea mutta kuivahtaa siitä kyllä eli älä mikrota liian kauaa. Kumoa kuuma sämpylä lautaselle. Anna jäähtyä hieman, leikkaa kahtia, sivele päälle voita ja nauti.

Ulkonäkö ei todellakaan ole tämän "sämpylän" vahvuus, mutta maku on vallan mainio, uskokaa pois.

Selvästi uusi haastaja ainakin aamupalarintamalla; on nopea valmistaa, sen voi tehdä suolaisena tai makeana ja on helposti muunneltavissa, loistava eväsvaihtoehto, voi käyttää vaikkapa hampurilaissämpylänä. Myös tämän ohjeen löysin karppaus.infon-sivuilta.  

Minä laitoin omaan sämpylääni pellavansiemenrouhetta ja soijajauhoa. Päälle oivariinia ja juustoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti