keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Hiihtoa Vuokatissa ja pari valmistunutta käsityötä

 
Kutominen on ollut nyt hieman vähemmällä huomiolla minun elämässäni koska kevättalven mahtavat hiihtokelit ovat vetäneet minua ilta toisensa jälkeen ladulle. Sain kuitenkin viimein valmiiksi itselleni joogaan lämpimät säärystimet. Idea näihinkin säärystimiin löytyi Voihan villasukka ryhmästä. Säärystimissä on yhteensä 60 silmukkaa ja 1.-5. kierrosta on kudottu 3 oikein 3 nurin. Kierrokset 6.-9. on kudottu kaikki oikein ja kierrokset 10.-14. on kudottu 3 nurin 3 oikein. Tein vahingossa yhden kierroksen liian vähän oikeaa välikerrosta, enkä jaksanut purkaa joten päätin tehdä säärystimet väärin loppuun saakka. Välikerrosta olisi oikeasti tullut viisi kierrosta. Mallin nimi taisi olla kumpareikko.
 
 
Kuplasukat ovat valmistuneet jo jonkin aikaa sitten mutta valmiista sukista en ole tainnut muistaa laittaa kuvaa blogiin. Sukat olivat pojalle mieluiset vaikka hieman mietin onko ne hänen mielestään tyttöjen sukat. Onneksi kelpasi.
 


 
Viikonloppu minulla meni ystävän kanssa Vuokatissa jonne lähdimme hiihtämään. Saavuimme perjantaina illalla perille ja ehdimme hiihtää 25km saunalenkin. Puolet matkasta ladulla oli mahtava lentokeli ja hiihto oli todella kevyttä ja helppoa. Paluumatkalla alkoi sitten sataa lunta ja luisto rupesi katoamaan.
 


Lauantaina pakkasimme vyölaukkuun juotavaa ja vähän evästä ja lähdimme hiihtämään ajatuksena hiihtää sen verran kuin hyvältä tuntuu. Olimme haaveilleet säätiedotusta silmällä pitäen lentokeliä lauantaille mutta eipä se lentokeli sitten toteutunut. Ensimmäiset 30km oli todella raskasta hiihtää ja olimme  kodalle tullessa aika puhki. Latu upotti, suksi ei luistanut ja energiakin taisi olla lopussa.
 
 
Ruisleipä ja lämmin mehu antoi  kuitenkin lisävirtaa ja latukin muuttui heti kodalta lähdön jälkeen sen verran paremmaksi, että päätimme lähteä testaamaan vielä Aurinkolatua. Matka taittui aika kivuttomasti ja 50km oli mennyt rikki kun saavuimme mökille menevälle ladulle. Kysyin kaverilta mitä hän tuumaisi jos hiihtäisimme samalla vaivalla sen 60km ja kaveri suostui. Mahtava fiilis oli pystyä hiihtämään ensimmäistä kertaa elämässä niin pitkä matka. Olen aloittanut hiihtämisen vasta muutama vuosi sitten ja hiihtänyt alle 200km vuodessa, joten kokenut hiihtäjä en ole.
 
 
Sunnuntaina aamulla oli kova pakkanen -18 astetta. Pakkanen kuitenkin laski muutaman asteen ja päätimme käydä vielä ennen kotiin lähtöä hiihtämässä lenkin Aurinkoladulla. Aurinko paistoikin aivan ihanasti koko päivän mutta pakkanen sai aikaan sen, että meidän sukset ei luistanut. Jäällä suksi luisti ihan välttävästi mutta muualla ladulla oli todella rankkaa. Suksi ei luistanut kunnolla edes alamäessä. Sunnuntaille kilometrejä kertyi kuitenkin 25km. Viikonlopun hiihtokilometrit olivatkin minulle huikeat 110km. Maanantai oli sitten ansaitusti liikunnasta lepoa mikä olikin kodinsiivouksen kannalta erittäin tervetullut asia. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti