torstai 29. toukokuuta 2014

Tammikuun telttareki

 
Lähdimme viiden naisen voimin talviseen metsään kokeilemaan miltä tuntuu nukkua yö puolijoukkueteltassa. Kenelläkään meistä ei ollut aikaisempaa kokemusta talvitelttailusta ja se loi retkelle pientä lisäjännitystä. Meidät kyllä saateltiin matkaan hyvillä neuvoilla ja ohjeilla.  Teltan pohjalle laitoimme kuusen oksia ja pressun eristämään kylmyyttä. Meillä oli maanomistajalta lupa yöpymiseen ja oksien ja polttopuiden ottamiseen. Jokaisella oli lisäksi omanlaisensa makuualustat ja makuupussit. Ulkona oli pakkasta parhaimmillaan kuusitoista astetta. Minulla oli päällekkäin kaksi perus solumuovialustaa. Toisessa  alustassa oli kylmyyttä eristävä alumiini pohjassa.
                                                           
 
Teltassa oli kamiina ja me teimme illalla riittävästi puita valmiiksi. Kipinämikon oli mukava yöllä saada laittaa valmiita puita kamiinaan. Sisällä teltassa oli melkein koko yön riittävän lämmin ainakin minulla. Yöllä osa porukasta kuitenkin taisi olla vähän jäässä. Yksi kipinämikko nukahti  kesken oman kipinävuoronsa. Kamiina ei kuitenkaan päässyt ihan kokonaan sammumaan. Kipinämikkoa oli kuitenkin mukava härnätä nukahtamisesta.
 
 
Yön paleleminen ja valvominen unohtui kaikilla kuitenkin aamulla siinä vaiheessa kun eteen saatiin kaurapuuroa ja jauheesta valmistettua mustikka-vadelmasoppaa, pala ruisleipää ja pannukahvia. Sovimme, että tästä tulee perinteinen tammikuun telttaretki. Kaikille jäi reissusta hyvä fiilis. Seuraavalla kerralla osaamme varustautua taas hieman viisaammin matkaan.
 

 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti