Viime viikonloppuna kävi vieraita. Täälläkin oli silloin ihanan lämmintä ja istuttiin koko ilta terassilla, herkuteltiin ja nautittiin mukavasta seurasta. Kalastajan vaimo-blogista (jossa muuten kannattaa käydä kurkkimassa)sain idean näihin leipomuksiin. Raparperipiirakan ohje on täältä ja Pavlovan pohjaan otin ohjeen täältä. Molemmat ohjeet sopi minun taidoilleni. :)
Minun Pavlovastani tuli tällainen. Marenkia oli reilusti joten minun pohjasta tuli aika iso mutta iso oli porukkakin joka sitä kokoontui syömään. Kaikki tuntui tykkäävän tästä, isommasta pienempään.
4 kpl valkuaista |
2 2/3 dl sokeria |
1 tl valkoviinietikkaa |
1/2 tl vaniljasokeria |
2/3 rkl maissitärkkelystä |
Täyte |
2 dl vispikermaa (vähälaktoosinen) |
3 kpl kiiviä |
1 kpl tuoretta mangoa |
1/2 kpl tuoretta ananasta Minä laitoin viinirypäleitä ja tuoreita mansikoita. |
Tarvitset piirakkaan
n.6 kpl raparperin vartta
1dl sokeria
(3rkl vehnäjauhoja)
(sekoita nämä keskenään)
Murutaikinaan:
2 dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
125g voita
1tl kanelia
1dl murskattuja saksanpähkinöitä
Voitele uuninkestävä vuoka ja vuoraa leipäjauholla. Pilko raparperit paloiksi vuoan pohjalle.Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin puoli tuntia. Pinnasta saa tulla kunnolla ruskea ja rapea!
Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti