torstai 21. heinäkuuta 2011

Pavlovaa ja raparperipiirakkaa

Pienimmäinen nukahti heti kun sen kantoi sänkyyn. Lippalakin vain tahtoi päähänsä. 


Viime viikonloppuna kävi vieraita. Täälläkin oli silloin ihanan lämmintä ja istuttiin koko ilta terassilla, herkuteltiin ja nautittiin mukavasta seurasta. Kalastajan vaimo-blogista (jossa muuten kannattaa käydä kurkkimassa)sain idean näihin leipomuksiin. Raparperipiirakan ohje on täältä ja Pavlovan pohjaan otin ohjeen täältä. Molemmat ohjeet sopi minun taidoilleni. :) 


Minun Pavlovastani tuli tällainen. Marenkia oli reilusti joten minun pohjasta tuli aika iso mutta iso oli porukkakin joka sitä kokoontui syömään. Kaikki tuntui tykkäävän tästä, isommasta pienempään. 



4 kpl valkuaista
2 2/3 dl sokeria
1 tl valkoviinietikkaa
1/2 tl vaniljasokeria
2/3 rkl maissitärkkelystä

Täyte
2 dl vispikermaa (vähälaktoosinen)
3 kpl kiiviä
1 kpl tuoretta mangoa
1/2 kpl tuoretta ananasta

Minä laitoin viinirypäleitä ja tuoreita mansikoita. 

Pane uuni kuumenemaan 100 asteeseen.
Vatkaa valkuaiset ja sokeri hyvin jähmeäksi vaahdoksi. Lisää loput aineet ja vatkaa seosta vielä muutamia minuutteja, jotta se sitkeytyy uudelleen.
Vuoraa pelti leivinpaperilla ja sivele rasvalla paperille Ø noin 24-26cm sentin ympyrä. Paista marenkia uunissa 100 asteessa n.1.5 - 2 tuntia. Marengin tulee olla pinnalta kuiva, mutta sisältä pehmeä kuin vaahtokarkki. 
Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä se marenkipohjalle. Paloittele haluamasi määrä erilaisia hedelmiä ja asettele ne tortun päälle. Tarjoa mahdollisimman pian.

Raparperipiirakka syötiin lämpimänä vaniljajäätelön kanssa. Tämäkin oli hyvää, enempi kuitenkin meillä aikuisten mieleen. 


Tarvitset piirakkaan
n.6 kpl raparperin vartta
1dl sokeria 
(3rkl vehnäjauhoja)
(sekoita nämä keskenään)


Murutaikinaan: 
2 dl vehnäjauhoja
 1dl sokeria 
125g voita 
 1tl kanelia
 1dl murskattuja saksanpähkinöitä

Voitele uuninkestävä vuoka ja vuoraa leipäjauholla. Pilko raparperit paloiksi vuoan pohjalle.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin puoli tuntia. Pinnasta saa tulla kunnolla ruskea ja rapea!
Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti