keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Vapaapäivä

Maanantaina oli vapaapäivä ja iltapäivä menikin poikia ulkona vahtiessa. Siinä samalla tein käsitöitä ja join teetä. Ilma oli mitä ihanin. Kauluri tuli jo valmiiksi, pitää kuvata se ja lisätä myöhemmin tänne. 



Iltasella keittelin sitten hillosokeripussin ohjeella raparperihilloa. Hyvää tuli, sellaista sopivan kirpeää. Maistuu meillä mm. mannapuuron kanssa. Toimii myös käretorttu leivoksessa.



Hillon ohje:
1 kg raparperipaloja
0.5 dl vettä
0.5 kg sokeria

1. Pese ja pilko raparperit.
2. Mittaa vesi kattilaan. Lisää raparperit. Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes alkaa muodostua vesihöyryä.
3. Lisää hillosokeri kokoajan sekoittaen. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna hillon kiehua kevyesti 10-15 minuuttia niin että raparperit hajoavat.. Sekoita välillä. 
4. Nosta kattila liedeltä. Jäähdytä n. 30 minuuttia. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana. Kuori tarvittaessa vaahto pinnalta, 
5. Tölkitä hillo kuumennettuihin tölkkeihin. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti