torstai 28. heinäkuuta 2011

Leipomispäivä

Tänään meillä on leivottu. Ollaan huomenna lähdössä kylään ja ajattelin viedä sinne tuliaisiksi leipomuksia. Aamulla minun piti käydä lääkärissä koska aikaisemmin vähän kipeytynyt korva äityi eilisen pyöräilyn jälkeen kunnolla kipeäksi. Nuorekas olo kun sairastaa lastentauteja. ;) 



Aamulla käytiin lasten kanssa kirjastossa ja löysin sieltä yhden neulekirjan. Vähän sitä jo selailin ja muutama ihan kiva, toteuttamisen arvoinen juttu kirjasta löytyi. 


Iltasaduksi meillä luettiin Tammen kultaisia kirjoja. Niissä on ihania satuja jotka ovat sopivan lyhyitä, jaksaa pienimmäinenkin kuunnella ja äiti lukea useammankin kirjan. :) Olen ostanut näitä kirjoja omaksi jonkin verran. Ihana lukea omille lapsille sellaisia satuja mitä itselle on luettu lapsena. 





Leipomukset oli jo pakattuna kun muistin, etten ole kuvannut niitä blogia varten. Kuvista tuli tosi surkeita kun en viitsinyt ruveta tekemään mitään asetelmia pakatuista leipomuksista. Omenapiirakka on pellillä leikkaamattomana. Leivoin myös karppiversio mutakakun mutta se on niin hyvin pakattuna, etten viitsi sitä enään avata. :) Mutta leivon sitä joskus uudestaan ja kuvaan sen niin voin lisätä sen blogiin. Se on muuten todella hyvää! 


Rakkaat mokkapalat


Ohje on Ulla Svenskin kirjasta. Näitä piirakoita piti tehdä kaksi kappaletta, kun pienimmäisellä petti itsehillintä ja hän kävi haukkaamassa reunasta ison palan pois. Eipä sellaista piirakkaa kehtaa tulijaisiksi viedä. :) Mutta se vahinko oli kaikkien mielestä hyvä juttu. Saatiinpa maistella iltapalalla suklaapiirakkaa. Tällainen on arkipäivää meillä. :) 

3 munaa
3dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 dl maitoa
200 g sulaa voita

kuorrutus:
4 dl tomusokeria
5rkl sulatettua voita
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
vahvaa kahvia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi sulatettu voi. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Sulata rasva, sekoita rasvaan vaniljasokeri ja kaakaojauhe. Lisää seokseen tomusokeri ja kahvia sen verran että kuorrute on sopivam juoksevaa levitettäväksi piirakan päälle.


Omenapiirakka


pohja
4 munaa
4 dl sokeria
2.5 dl voita
6.5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
 2 tl vaniljaa
2 dl maitoa

Sekoita munat ja sokeri, älä vatkaa. Sekoita mukaan rasva. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi maito. Tämä pohja sopii moniin muihinkin piirakoihin!

Muruseos
3 dl kaurahiutaleita
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
100 g voisulaa
Sekoita muruseoksen kaikki aineet keskenään.

Levitä taikina uunipellille, laita omenalohkot taikinan päälle. Omenoiden päälle sirotellaan kanelia ja lopuksi muruseos ripotellaan omenalohkojen päälle. Paista 200 astetta 30-40 minuuttia.



Tällaista tänään. Nyt hetki kaulahuivin kutomista ja saunan kautta nukkumaan. Viikonlopusta on tulossa niin mukava, että innolla odotetaan kaikki tulevaa viikonloppua! 




1 kommentti:

  1. Mulla on tuo Neulojan vuosi omassa hyllyssäni. Kaunis kirja ihan katsellakin :) Itse olen toteuttanut vasta vauvantossuja siitä, mutta suunnitelmissa on tehdä ainakin tuo kannen huivi ja sitten se kiva tummansininen kassi.

    VastaaPoista